In these difficult COVID-19 times, independant artists like me, are struggling.

Everything got cancelled (shows, tours, exhibitions, residencies, studio work...).
With no help from the institutions and no way to perform at public events, we won't last long...

If you like my creative work, please consider supporting me


In these difficult COVID-19 times, independant artists like me, are struggling.

  JLTT
MENU  

Suprema

2020 September 06
Hungary, Veszprém, Latinovits-Bujtor Játékszín

The event starts at : September 06 2020 22:00.

The ticket fee is: .

The performance was inspired by the character of Wonder Woman, a female ideal created by dr. William Moulton Marston, professor of psychology. A female ideal born through a man’s perspective, a female ideal knitted by its creator into two women: his wife and lover, a female ideal that is the “fruit” of a polygamous relationship. Thanks to the psychological grounding of the character, she is the only superhero to be truly popular to this day. Equality has become a symbol of truth and feminist propaganda. An attractive and strong character with which millions of women can identify, know themselves, as it has many qualities that can be found in everyone individually.

The production is the interpretation, processing and questioning of the character from a female perspective. In terms of her subject matter, she does not speak of her oppression and does not discuss the issue of female existence. Rather, it shows a grotesque world where reality slips into fantasy and returns to real space. It examines the layers of our personality through our desires, sexuality, and fears. What does female power really mean? Are the two actors one and the same or two separate entities with different desires and needs? Can the “perfect”, the “real” or the complementarity necessary for this be realized in one person?

Az előadás megtekintése 16 éves kortól ajánlott.

(Imre Zoltán Program produkciója)

Az előadást Wonder Woman karaktere inspirálta, egy nőideál melyet dr. William Moulton Marston pszichológus professzor alkotott meg. Egy nőideál, mely egy férfi szemszögén keresztül született, egy nőideál melyet megalkotója két nőből gyúrt eggyé: feleségéből és szeretőjéből, egy nőideál mely egy poligám kapcsolat „gyümölcse”. A karakter pszichológiai megalapozottságának köszönhetően a mai napig az egyetlen valódi népszerűségnek örvendő szuperhősnő. Az egyenlőség az igazság és a feminista propaganda szimbólumává vált. Vonzó és erős karakter, mellyel nők milliói azonosulhatnak, ismerhetnek önmagukra, hiszen számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely egyenként mindenkiben fellelhető.
A produkció a karakter női szemszögből történő értelmezése, feldolgozása és egyben kérdésfelvetése. Témáját tekintve nem az elnyomásáról beszél és nem a női létezésnek problematikáját tárgyalja. Sokkal inkább egy groteszk világot mutat meg, ahol a realitás átcsúszik a fantáziálásba és onnan visszakerül a valós térbe. Személyiségünk rétegeit vizsgálja vágyainkon, szexualitásunkon és félelmeinken keresztül. Mit is jelent valójában a női erő? Vajon a két szereplő egy és ugyanaz vagy két különálló entitás, mely különböző vágyakkal és igényekkel rendelkezik? Megvalósulhat-e egy személyben a „tökéletes”, az „igazi” vagy ehhez szükséges kiegészítenünk egymást?
Előadók: Fehér Laura, Sebestyén Tímea

Zene: Jérôme Li-Thiao-Té
Videó: Téri Gáspár
Fény: Galkó Janka
Mentor: Zambrzycki Ádám
Koncepció / Koreográfia: Sebestyén Tímea
Támogatók: NKA, NKA Imre Zoltán Program Ideiglenes Kollégiuma, EMMI, Medáliák Egyesület, Műhely Alapítvány, Movein Stúdió

Az előadás a
Nemzeti Kulturális Alap
Imre Zoltán Programjának a támogatásával jött létre.